Schoonheidssalon Allure!

Voor een gezonde en stralende huid

Blog

overzicht:  volledig / samenvatting

Wenkbrauwen

Geplaatst op 5 februari, 2016 om 10:30 Comments reacties (1)Je wenkbrauwen zijn een enorm belangrijk onderdeel van je gezicht en het is dan ook belangrijk om ze goed bij te houden.

Sterke, strakke wenkbrauwen geven je gezicht vorm en uitstraling. Als je bijna geen wenkbrauwen hebt, of als er teveel ruimte tussen zit, zie je er verrast en bang uit." En dit wil je natuurlijk niet uitstralen.

Je wenkbrauwen geven een reflectie van wie je bent. Hoe je er uitziet is vooral belangrijk voor de eerste indruk. Als je dus onverzorgde of niet bij je gezicht passende wenkbrauwen hebt, kun je verkeerd overkomen.

Hoe breng je je wenkbrauwen in model?

* Laat je wenkbrauwen in de juiste vorm epileren door de schoonheidsspecialiste.

* Om je wenkbrauwharen goed in model te brengen, is het belangrijk om je wenkbrauwen goed te borstelen. Borstel ze met de haarrichting mee en je zult zien dat het er al een stuk verzorgder uitziet.

* Kleur het begin van je wenkbrauwen in met wenkbrauwpoeder. Houd het wenkbrauwenkwastje horizontaal en begin bij het stuk wenkbrauw wat het dichtst bij je neus zit.

* Ga met het borsteltje over de net aangebrachte poeder heen om het geheel goed te verdelen en natuurlijker te maken.

* Voor de rest van je wenkbrauwen kun je een wenkbrauwpotlood gebruiken, in de kleur die één tintje lichter dan je wenkbrauwen is. Breng de kleur in stroken aan, hierdoor oogt het straks natuurlijk. Breng het niet te dik aan, want je wil niet zien dat je wenkbrauwen getekend zijn. Als je klaar bent met de strookjes aanbrengen, kun je met het borsteltje alles gelijkmatig verdelen.

 

 

Scrub, peeling of Lysing?

Geplaatst op 5 februari, 2016 om 10:05 Comments reacties (0)


Hoe kun je ervoor zorgen dat de huid voldoende opnamevermogen heeft, er glanzend uitziet en zacht aanvoelt?

De buitenste laag van onze huid bestaat uit dode huidcellen. Deze buitenste laag heet de hoornlaag. Als deze buitenste laag zich verdikt ziet de huid er vaal uit. Dit komt omdat door de verdikte hoornlaag de doorbloeding trager verloopt en de huid minder goed vocht kan opnemen. Ook kan de verdikte huid verzorgingsproducten minder goed opnemen.

Wat kun je hiertegen doen?

Scrub: Een scrub bestaat uit een crème met daarin een schuurmiddel. Je kunt een scrub opbrengen met je handen en daarna met rustige draaiende bewegingen, uitwerken met je vingers. Een goede tip is het laten uitwerken van de scrub met een borstelapparaat. Dit heeft een diepere inwerking en voelt daarnaast prettig aan. Een scrub is niet geschikt voor een oudere verslapte huid, een gevoelige huid, een dunne huid, een huid met roodheden of actieve acné.

Peeling: Een peeling bestaat niet alleen uit een crème met daarin een schuurmiddel maar bevat ook organische zuren of eiwitsplitsende enzymen. De zuren of enzymen zorgen ervoor dat de hoornlaag verweekt en de dode huidcellen loslaten. Een peeling wordt vooral gebruikt op vette grove huid.

Lysing: een lysing is een peeling zonder schuurmiddel. Een lysing is vooral geschikt voor de oudere verslapte huid, een gevoelige huid en een huid met actieve acné.

 

De verzorging van de huid in de wintermaanden

Geplaatst op 6 januari, 2016 om 8:00 Comments reacties (0)De verzorging van de huid in de wintermaanden

Veel mensen hebben in deze tijd van het jaar klachten over hun huid. Die is geïrriteerd, voelt droog en trekkerig of gaat jeuken.

Eén van de oorzaken van de klachten is het vernauwen van de bloedvaten door de lage temperatuur, harde regen en wind. Het lichaam probeert door het vernauwen van de bloedvaten warmte vast te houden echter de uitwisseling van voedings- en afvalstoffen gaat moeizaam. Door de dikkere kleding die we dragen kan de huid minder goed ademen.

Daarnaast is de centrale verwarming ook een oorzaak van klachten van de huid. De verwarming zorgt namelijk voor een zeer droge lucht waar menig huidtype niet goed tegen kan.

We moeten de huid daarom extra beschermen en verzorgen!

Huidverzorging producten voor de winter

Tijdens de wintermaanden zijn er een aantal producten die u kunt gebruiken in uw dagelijkse huidverzorging:

• Hydraterende producten: Gebruik tijdens de winter producten die extra hydrateren. Tijdens de zomer kunt u een lichtere variant gebruiken.

• Bodylotion: Kies voor een bodylotion met de huideigen stof “ceramide”. Dit stofje zorgt ervoor dat de huid beter vocht kan vasthouden.

• Lip producten: Wanneer iemand kloofjes en scheurtjes heeft op zijn of haar lippen, is dit 9 van de 10 keer tijdens de wintermaanden! Gebruik dus een lip product die de lippen hydrateren en zorg ervoor dat deze bij voorkeur een zonnefactor heeft.

• Water drinken: Blijf geregeld water drinken om uw huid van binnenuit te ondersteunen.

En eens in de 6 tot 8 weken:

• Afspraak met de schoonheidssalon: De schoonheidssalon zorgt ervoor dat uw huid de optimale verzorging krijgt die hij nodig heeft.

 

Microdermabrasie

Geplaatst op 20 december, 2015 om 14:20 Comments reacties (0)

Microdermabrasie

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een mechanische peeling om dode huidcellen te verwijderen waarbij de huid onder een vacuüm wordt behandeld. De huid wordt vacuüm gezogen langs een diamant opzetstuk. Dit is absoluut niet pijnlijk.

De huid krijgt een nauwkeurige en gecontroleerde peeling tot het gewenste niveau is bereikt. Des te meer behandelingen je ondergaat, des te mooier het resultaat zal zijn. Je kunt dus het beste een behandeling in kuurvorm nemen.

Microdermabrasie zorgt ervoor dat rimpels, fijne lijntjes, “kraaienpootjes”, ouderdomsvlekken, lichte acne littekens, en ongewenste pigmentatie die na verloop van tijd op de huid kan verschijnen, verminderen of verdwijnen. Het stimuleert de onderliggende huidlagen collageen en elastine aan te maken.

Waarvoor kun je een microdermabrasie behandeling gebruiken:

• rimpels

• onzuivere huiden

• huidveroudering

• pigmentvlekjes

• littekens

• zonneschade

• rokershuid

• grove poriën

• grove huidstructuur

• futloze huid

Hoeveel behandelingen?

Dat is verschillend per persoon. Gemiddeld hebben we tot de leeftijd van 40-45 jaar 6 behandelingen in kuurvorm nodig. Mensen ouder dan 45 hebben meestal iets meer behandelingen nodig omdat de celdeling trager verloopt. Echter na 3 behandelingen zie je al resultaat. Na de kuurbehandeling kan het resultaat op peil worden gehouden door om de 6 weken een behandeling te nemen.

Direct na de behandeling

De huid ziet wat rood omdat de doorbloeding is gestimuleerd. De roodheid trekt echter snel weg.

Later na de behandeling

De huid kan nu veel beter werkstoffen opnemen. Daarom is het belangrijk om goede producten met hoge percentages werkstoffen te gebruiken. Omdat de huid nu iets gevoeliger is geworden voor UV-straling is het belangrijk om dagelijks een dagcrème met UV-bescherming (SPF) te gebruiken.

Niet doen na de behandeling

Ga niet in de felle zon zitten 2-4 weken na de behandeling. Zorg ervoor dat je dit ook minimaal 2 weken voor de microdermabrasie behandeling niet hebt gedaan. Daarnaast is het beter om de eerste week niet te gaan zwemmen in chloorwater.

Wanneer geen microdermabrasie

Er zitten contra-indicaties aan de microdermabrasie behandelingen. Je mag geen microdermabrasie ondergaan bij:

• moedervlekken

• eczeem

• psoriasis

• huidontstekingen

• koortslip

• zonverbranding

• vitamine A medicatie (Isotretinoine, Roaccutane)

• rosacea

• huidkanker

• actieve acne

• herpes

 

 

Waarom naar de schoonheidssalon

Geplaatst op 14 september, 2015 om 6:45 Comments reacties (0)

Waarom naar de schoonheidsspecialiste


Veel mensen gaan tegenwoordig naar de schoonheidsspecialiste. Redenen om naar een schoonheidsspecialiste te gaan zijn onder andere een goede verzorging van de huid en daarmee de huid in een optimale conditie te brengen en houden, huidadvies, het aanpakken van huidproblemen en ontspanning.

Door allerlei factoren (bv. milieu, alcohol, nicotine, medicamenten, UV-straling en airconditioning), wordt er aan uw huid schade toegebracht. De huid kan deze schade tot op zekere hoogte zelf reguleren, maar op een gegeven moment heeft uw huid toch behoefte aan speciale verzorging, aangepast aan uw huidtype en huidconditie.

Om de huid in topconditie te brengen zijn een aantal zaken erg belangrijk.


1. Reinigen

Maak elke dag je huid schoon! Zweet, talg en vuil van buiten af verzamelt zich op de huid. Helaas is reinigen alleen niet voldoende. Regelmatig een dieptereiniging en masker gegeven door de schoonheidsspecialiste zorgt voor een gezonde en stralende huid.

 

2. Welke behandeling en producten

Een huidanalyse geeft een duidelijk beeld hoe de conditie van de huid daadwerkelijk is. De juiste producten zijn van essentiële belang voor een top huid. Iemand van 20 heeft andere producten nodig dan iemand van 50 jaar.

De producten de gebruikt worden in een schoonheidssalon bevatten meer en hogere werkstoffen dan de producten die je in een winkel kunt kopen. Een combinatie van een behandeling en de juiste producten thuis zullen het beste resultaat geven en je huid in topconditie houden.


Hoe vaak naar de salon


Voor huidverbetering adviseer ik elke 4 tot 6 weken een behandeling te ondergaan. Voor huidverzorging en ontspanning is elke 6 weken een juiste cyclus voor het onderhouden van een mooie huid.

Wil je graag huidverjonging en anti-aging dan adviseren we vaak eerst een kuur en dan kom je afhankelijk van de kuur 1 of 2 keer per week voor een aantal weken en daarna is ook 4 tot 6 weken een goed advies.

Kijk op deze website voor de apparatuur en soorten gezichtsbehandelingen die ik u kan aanbieden.

 


Rss_feed